Kalıcı kızlık zarı dikimi hangi yöntemlerle yapılır? Öncelikle işlem dahilinde geçici ve kalıcı olmak üzere iki operasyon çeşidi bulunur. Geçici olan işlemin uygulama ve iyileşme süresi kısa vadeli olmakla birlikte bir hafta ya da daha az bir etkiye sahiptir. Bunun yanı sıra kalıcı işlemlerde ise ilk cinsel ilişki sürecine dek uygulamanın etkisi görülür.
Dolayısıyla kalıcı işlemin daha fazla rağbet gördüğü söylenebilir. Burada kişinin yapısına bağlı olarak geçici ya da kalıcı işlemin uygulanabilen şartları da farklılık gösterir. Alanında uzman ve tecrübeli bir hekime görüldüğü takdirde ayrıntılara dair bilgi sahibi olunabilir.
Kalıcı kızlık zarı dikimi sırasında farklı müdahale teknikleri uygulanır. Bunlardan birincisi flep operasyonu olmaktadır. Vajina alt duvarında yer alan üçgen doku kaldırılarak işlem yapılır. Bu dokunun vajina üst yan duvarına dikilmez söz konusu olur. Operasyon sırasında kanama ve farenin fazla olması ileride cinsel ilişki sırasında ağrı durumunu tetikleyebilir.
Dolayısıyla operasyonun başarılı bir şekilde uygulanması için mutlaka alanında uzman bir hekime başvurmak ve ayrıntılar hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Yine operasyonun başarılı olmamasının sebeplerinden biri diğeri de bakterin yerleşimi olmaktadır.
Kalıcı kızlık zarı dikimi sonrası yorumlar incelendiğinde birden fazla tekniğe dair bilgi verildiği görülebilir. Ancak kulaktan dolma bilgiler yerine uzman hekim kontrolünde gerçekleşecek sağlıklı bilgilerin alınması çok daha önemlidir. Bu alanda temel yöntemlerden birisi olarak ön plana çıkan mikrocerrahi yöntemi kızlık zarında anatomik bütünlüğü kazandırmayı amaçlayan bir tekniktir.
Bu sebeple primer onarım adıyla da bilinir noktam mikrocerrahi yöntemi tercih eden kişiler için ideal tekniklerden birisi olarak ön plana çıkar ve başarı imkanının yüksek olduğu ifade edilebilir. Özel bir teknik gerektirmesi nedeni ile alanında uzman ve bilgili bir kişi tarafından gerçekleştirilmesi önemlidir.
Bir diğer yöntem de vajina daraltma uygulaması ile birlikte kızlık zarındaki kalıcı onarma işlemidir. Gerek duyulduğu takdirde 2 işlemin bir arada yapılması söz konusu olabilir. Cerrahi şekilde ya da lazer yöntemi ile yapılabilen uygulamanın yine başarı oranı yüksek olarak bilinen işlemler arasında yer aldığı bilinmektedir.